Ny stor jobb til Røsand på Vestbase

Br. Røsand har fått jobben med å bygge de nye hallene til Åsgard gasskompresjon på Vestbase i Kristiansund, melder Tidens Krav.

Br. Røsand AS er valgt som totalentreprenør for nybyggene etter en nasjonal anbudsprosess. Kontrakten er verdt rundt 150 millioner kroner.

Adm. direktør Roald Røsand opplyser at byggestart er satt til 3. juni kl. 07.00. Anlegget skal stå ferdig og overleveres til Statoil, som langsiktig leietaker, innen 4. juni 2014.

– Vi er veldig godt fornøyd med den tilliten som er vist oss, sier Røsand som regner med å sette på 15-17 egne ansatte for å løse dette oppdraget. I tillegg vil han ha behov for flere titalls underleverandører.

– På topp regner jeg med at vi kan bli opptil 70 mann på byggeplassen, sier han til avisen.

– Dette er den største enkeltkontrakten vi har tildelt for bygging på Vestbase, og vi er meget godt tilfreds med valget av Br. Røsand som samarbeidspartner. Selskapet har en god historikk med byggeprosjekter på Vestbase. Vi har kun positive erfaringer med deres evne til å levere til avtalt tid og med avtalt kvalitet, sier adm. direktør Alf G. Dahl i Vestbase AS, som har ansvaret for fremdriften av prosjektet.

I desember 2012 valgte Statoil Vestbase som operasjonssenter for sin teknologiske verdensnyhet Åsgard undervannskompresjon: Storkontrakt til Vestbase

Vikan Eiendom AS er byggeherre for prosjektet, mens Vestbase AS har rollen som prosjektleder og fremleier til Statoil. Xpro AS er engasjert som ekstern samarbeidspartner i byggefasen.

Les mer om prosjektet her:

http://www.tk.no/naring/article6376805.ece