Håkon Bleken smykker ut for Statkraft

Statkraft tar snart i bruk et nytt kontorbygg på Lilleaker i Oslo. I disse dager legger kunstneren Håkon Bleken siste hånd på utsmykkingen. (Bildekarusell)

Byggeindustrien møtte Bleken da han torsdag var i ferd med å ta siste finpuss på et stort veggmaleri i lobbyen på det nye kontorbygget i Mustad Park.

– Nå er det så godt som ferdig, det gjenstår bare litt flikking. Og så skal utendørsveggen vaskes, sier Bleken.

Han har laget to store kunstverk i nybygget, hvorav det ene er et veggmaleri og det andre er et verk i skjært marmor.

Utendørs er veggen ca 11 meter lang, hvor motivet består av hvite, sorte og grå marmorplater. Disse er skjært ut og satt sammen i et spesielt mønster som skal illudere vann.

Bleken forteller at dette har vært et tidkrevende arbeid som har pågått over flere måneder.

Innendørs er motivet malt på rett på veggen, i akrylfarger, og dette skal symbolisere et urbant miljø.

– Utendørsveggen skal sammen med den innvendige veggen vise vann som møter et urbant miljø, sier Bleken.

Han påpeker at vannsymbolikken er i tråd med det oppdragsgiveren Statkraft står for, og at han legger vekt på dette når han gjør utsmykningsjobber.

Bleken har gjort en rekke utsmykninger av kirker, næringsbygg og offentlige bygg, som for eksempel Vålerenga kirke, Konserthuset, Politihuset, Oslo S med flere.

Det er Mustad Eiendom som står bak utbyggingen av Mustad Park, hvor Statkraft går inn som leietaker i ett av byggene. Dette består av 13 000 m²  og skal tas i bruk som tillegg til Statkrafts hovedkontor på naboeiendommen.