Størst under ti tonn

- I 2012 var vi størst på maskiner under 10 tonn, sier Ole Petter Holene, BCP director i Pon.

Ifølge Holene viser statistikken fra Off-Highway Research at Pon Equipment i fjor solgte 293 Cat-maskiner under 10 tonn, mens Kubota-importøren Hymax som nummer to havnet på 253 solgte maskiner.

- Hymax slo oss på målstreken på minigravere isolert, men vi var størst når man tar med hele kompaktsegmentet, opplyser Holen.

Tar markedsandeler

Pon Equipment har de siste årene tatt store markedsandeler på maskiner under 10 tonn. Så sent som i 2009 hadde Cat-leverandøren en markedsandel på beskjedne seks prosent, mens i fjor tok de rundt 17 prosent av kompaktmarkedet.

- Målet er at vi skal ligge stabilt rett under 20 prosent. I år håper vi på 18,5 prosent, mens til neste år bør vi klare en markedsandel på 20 prosent, sier Holene.

På plass i München

Holene besøker denne uken Bauma-messen i München hvor Caterpillar blant viser flere nyheter innenfor kompaktsegmentet. En av nyhetene Holene trekker frem er åtte tonns beltegraveren 308E2.

- Vi introduserte 308E etter Vei og Anlegg i fjor, men allerede nå kommer andre versjon med Steg3b motor, oppgradert hytte og et helt nytt hydraulikksystem som gir redusert dieselforbruk. Vi leverte 80 åtte tonnere i fjor og vi har ingen ambisjon om å levere færre i år, sier Holene.