Flere JCB-maskiner med Ecomax

JCB implementerer sin egen motorteknologi i stadig flere maskiner. Beltegraveren JS220 LC er en av maskinene som nå blir levert med maskinprodusentens Ecomax motor.

- Alle JCBs beltegravere fra 10 til 24 tonn har nå denne motorteknologien implementert, sier Olav Hauer, produktsjef for JCB i Rosendal Maskin, som denne uken selvsagt befinner seg på Bauma i München.

Hauer forteller at Ecomax motorene første og fremst kjennetegnes ved at de ikke har partikkelfilter, slik veldig mange av de andre maskinleverandøren har satt inn for å tilfredstille steg3b utslippskravene.

- Dette er gode motorer som vi får positive tilbakemeldinger på. Jeg tror kundene setter pris på en motor der man slipper vedlikeholdskostnadene rundt partikkelfilter, sier Hauer.

22-tonneren JS220 LC er en av de nye beltegravermodellene med Ecomax teknologien. Ifølge Hauer vil denne maskinen få betegnelsen 210 i Norge og den vil være tilgjengelig i det norske markedet til sommeren.

- Dette er en viktig maskin som i tillegg til ny motorteknologi også kan by på en del oppgraderinger i hytteinteriøret, opplyser Hauer.

Hvordan er JCB salget om dagen?

- Salget går generelt bra. Fikk blant annet en ny leveranse til Ramirent på 15 teleskoptrucker. Ellers selger vi mye av JCB sine små hjullastere i klassene fra 6 til 14 tonn, svarer Hauer.