Mange vil bygge ny rv. 4 i Gran

Seks nasjonale og internasjonale firmaer deltok på tilbudsbefaring på Jaren denne uka, i forbindelse med at byggeoppdraget for ny riksveg 4 mellom kommunegrensa Gran/Lunner og Jaren er lyst ut.

Prosjektet til rundt to milliarder kroner har planlagt byggestart til høsten, melder vegvesen.no.

I tillegg deltok noen potensielle underentreprenører på tilbudsbefaringa, som ble ledet av prosjekteringsleder Jon Kvisberg i Statens vegvesen. Han orienterte om arbeidet med tunnel, massedeponering, prøveboringer som har blitt foretatt, myrområder osv., mens de rundt 40 deltakerne fikk et inntrykk av hvor den 9,3 km lange firefelts-vegen skal gå. Entreprenørene noterte og fotograferte flittig undervegs på stoppestedene, ettersom befaringa foregikk med buss på dagens riksveg 4.

De seks store entreprenørene som var med på befaring og påfølgende orientering på rådhuset på Jaren var Skanska, Hæhre, AF Anlegg, NCC, Veidekke og Alpine Bau. I tillegg har Vegvesenets byggeleder Sturla Elvsveen levert ut tilbudspapirer til ytterligere tre store byggefirmaer; Implenia, Bilfinger og Metrostav, som ikke kom på befaring. Elvsveen håper å få inn mange tilbud innen fristen går ut den 25. mai. Selve byggekontrakten har en verdi på mellom 1,1 og 1,5 milliarder kroner. Arbeidet vil pågå i tre år.