Atlas Copco lanserer fem nye underjordsprodukter

Atlas Copco lanserer fem nye produkter for tunnel- og gruvedrift på Bauma 2013.

De nye Boomer E riggene presenteres med den nye COP 4038. Utstilt er også de nye COP 1800+ seriene. Den nye Boomer E-serien presenterer også et nytt Rig Control System (RCS). Det lanseres også en ny versjon av Atlas Copcos Underground Manager System med forbedret brukergrensesnitt. Det kommer også et nytt tørrboringssystem som gjør det mulig å bore helt uten vannspyling.

COP 4038
Atlas Copcos nye Boomer E-serie kan utrustes med den nye COP 4038. - Den er 20-30 % raskere enn nærmeste utfordrer og er optimalisert for tøffe bergforhold, heter det i en melding fra selskapet. COP 4038 er en rask 40 kW bormaskin ment for borehull i størrelsen 43–64 mm. Den bruker Atlas Copcos høyfrekvens teknologi sammen med et  dobbelt dempersystem som absorberer returnerende sjokkbølger gjennom borestrengen, noe som skal gjøre det mulig å bore raskt uten å øke slitasje på borstålet.

COP 1800+ serien
COP 1800+ serien sørger for de samme prestasjonene som forgjengeren, standard COP 1800-serie. Imidlertid øker den nye COP 1800+ serien  anbefalt serviceintervall med 50 %.

Nytt Rig Control System
Gjennom systemutvikling har Atlas Copco fokusert på å lage et intuitivt og brukervennlig operatørsystem. Alle funksjoner har blitt gruppert i ni blokker underlagt en trestruktur for enkel navigasjon i systemet. Sammen med en ny berøringsskjerm er bruken strømlinjeformet og tiden som benyttes på opplæring av nye operatører skal kunne reduseres.

- Nye Boomer med det oppdaterte Rig Control System har et mye bedre brukergrensesnitt og en mer brukervennlig skjerm. For operatørene er denne mye raskere å jobbe med enn forgjengeren, sier Göran Manell, Site Manager Rock Excavation i NCC.

Det nye kontrollsystemet på riggen har to nye flerfunksjons joysticker med funksjonene for boring plassert på toppen av joysticken. 

Underground Manager
Over hele verden øker kravene til dokumentasjon og oppfølging. Dette førte til at Atlas Copco utviklet nytt Underground Manager.

Tørrboringssystem
Et nytt system for tørrboring er nå tilgjengelig på Boomer XE3 C. For første gang er Atlas Copco i stand til å levere en tre-boms tunnelrigg som ikke bruker vann til boring. Systemet bruker luftspyling for å rense hullet og et munnstykke med støvavsug rundt borstrengen for å eliminere støv. Støvet føres så til en filterenhet og videre til en tett
beholder hvor støvet kan håndteres videre.