Frode Nilsen til frontalangrep mot samferdselsministeren

- Jeg forstår ikke hensikten med at den norske samferdselsministeren reiser til utlandet for å lokke utenlandske aktører til Norge, og jeg forstår heller ikke uttalelsen fra statsråd Marit Arnstad om at vi er en propp i systemet, sa Frode Nilsen i LNS på Tunneldagene onsdag.

Han gikk til frontalangrep på statsråden som umulig kan ha kunnskaper om den norske anleggsnæringen. Han var også sterkt kritisk til at Statens vegvesen og Jernbaneverket deltar på slike turer til utlandet.

- Jeg kan aldri tenke meg at svenske og danske statsråder og offentlige virksomheter jobber så aktivt for å undergrave landenes egne næringer, sier Nilsen.

- Det er en minstelønns-sats på 180 kroner timen for tunnelarbeidere. Norske entreprenører betaler sine folk 300 – 400 kroner pr. time. Vi må nå aktivt jobbe for å øke minstelønnssatsene slik at også utenlandske bedrifter må betale mer. Viss ikke vil vi snart stå uten norske anleggsentreprenør-bedrifter, sa Nilsen.

Det er en kjensgjerning at mange norske entreprenører nå taper penger på tunnelprosjekter.

-Dersom denne utviklingen fortsetter, vil mange dukke under. Da vil vi miste all kompetanse. Hva skjer den dagen de utenlandske aktørene finner det mer lønnsomt å jobbe i sine hjemmemarkeder. De norske myndighetene driver en usedvanlig kortsiktig politikk, sa Nilsen.

- Vi har kompetansen og vi har kapasitet. Derfor må det utelukkende være for å presse pris at man lokker utenlandske entreprenører hit, sa han.