Storfornøyd med Komatsus nye hjullastere

Salgssjef Widar Lilleng i Hesselberg Maskin kan fornøyd konstatere at Komatsus nye hjullasterserie har veldig mye av det de hadde håpe på.

Lilleng er på plass på Bauma hvor Komatsu viser frem en rekke modeller i Komatsus nye strek 7 serie hjullastere. Både WA70-7, WA320-7, WA380-7, WA470-7, WA500-7 og WA600-7 med stonehandler er å finne på gigantmessen i München. WA380-7 og WA500-7 er allerede lansert og i drift i Norge, mens de resterende modellene i den nye hjullasterserien vil komme fortløpende i 2013 og 2014.

- Rå komfort
Strek 7 serien er et resultat av steg3B motorkravene, men Komatsu har ifølge Lilleng også gjort andre grep ved maskinen som Hesselberg Maskin verdsetter høyt.

- Den nye serien har fått veldig mye av det vi har gått og håpet på. Dette går først og fremst på førerkomforten som har blitt helt rå i den nye serien. Vi har fått kjørt en del med de nye maskinene og tilbakemeldingene på førerkomforten er utrolig gode, sier han til Byggeindustrien.

Lilleng trekker frem volummodellen WA380-7 som en liten favoritt blant de nye hjullasterne. Han begrunner det med designet på maskinen, som skiller seg litt fra de øvrige hjullastermodellene.

- Det er kanskje ikke designet man skal henge seg opp i ved en hjullaster, men det betyr nok en del for kundene at maskinene også er tiltalende å se på, sier Lilleng.

Salgsambisjonene øker
Hesselberg Maskins salgssjef er klokkeklar på at salgsambisjonene på hjullastere har økt etter at Komatsu startet lanseringen av strek 7 modellene.

- Vi har nesten vært i et vakuum i påvente av de nye modellene. Det er ikke til å legge skjul på at vi har hengt litt etter frem til denne oppgraderingen kom. Nå har vi en maskin med en fantastisk førerkomfort og med helt ny og utrolig bra layout i dashbordet med store muligheter for å gjøre justeringer på maskinen fra førerplass, sier Lilleng.