Hitachi har løftet komforten

Hitachi har lagt stor vekt på førermiljø og kjørekomfort under utviklingen av den nye 5-serien gravemaskiner og hjullastere.

En rekke av de nye serie-5 modellene er å se på Bauma-messen i München, men som bygg.no har skrevet om tidligere er mange av nyhetene allerede i full drift under Test and Drive på Gardermoen, som går av stabelen i disse dager.

- Vi har fått masse positive tilbakemeldinger på førerkomforten under Test and Drive. Hitachi har lenge sagt at de skal fokusere mye på kjørekomfort i de nye maskinene, men allikevel får man ikke skikkelig svar på dette før de norske sjåførene får prøvd ut maskinene, sier Anholt til Byggeindustrien.

Nastas salgssjef tror Hitachis komfort-løft har sammenheng med at maskinprodusentens sjefsdesigner tilbrakte fire år i Europa. Han fikk i løpet av denne periode en rekke impulser fra blant annet norske Hitachi-kunder.

- Han dro tilbake til Japan i 2008 og har ledet en utviklingsgruppe med til sammen 200 ingeniører, forteller Anholt.

De nye Hitachi-modellene skal blant annet ha et bedre sete, lavere støynivå i hytta, bedre sikt og et oversiktelig instrumentpanel.

Henrik Anholt trekker også frem at hydraulikksystemet i de nye gravemaskinene har blitt enda bedre. Dette slår positivt ut på drivstofforbruket.

- Vi vet for eksempel at 210-modellen har et redusert drivstofforbruk på mellom 17 og 25 prosent sammenlignet med forgjengeren, sier Anholt.