Carlsen Fritzøe kjøper resten av Stiltre

Carlsen Fritzøe Handel AS kjøper de resterende 50 prosent av aksjene i byggevarehuset Stiltre Kongsberg AS.

Stiltre er markedsleder på Kongsberg etter at Carlsen Fritzøe Handel kjøpte halvparten av aksjene 1. januar 2011.

– Vi kjøper resten av aksjene etter et tett og godt samarbeid med de lokale eierne av byggevarehuset på Skrubbmoen, med styreformann Sigurd Kokkersvold i spissen. Trelastprodusenten Stiltre AS på Kongsberg skal fortsatt drives og eies av Hannevold-familien, opplyser adm. direktør Cato Ness.

Det strategiske samarbeidet som ble inngått i 2011 var et resultat av at Carlsen Fritzøe Handel ønsket å styrke sin posisjon på Kongsberg. Målet var å bli markedsledende i dette distriktet.

Carlsen Fritzøe Handel, med hovedkontor i Sandefjord, har omprofilert byggevarehuset på Kongsberg til Carlsen Fritzøe Stiltre. Varehuset har siden 2011 tilpasset seg til CF sin måte å drifte på. Overtagelsen av alle aksjene medfører ingen store endringer i forhold til dagens drift.

– Med vår kjernekompetanse innen byggevarehandel, vil vi videreutvikle Stiltre i tråd med CF sin strategi og visjon om å være flaggskipet innen bransjen, med dominans innen vårt geografiske område. Carlsen Fritzøe består nå av 13 byggevarehus i fem fylker, og vi har ambisjoner om å vokse ytterligere, sier Cato Ness.

– Vi har vært nummer to i markedet, men vi har alltid vært best på trelast og proffmarkedet. Nå er vi markedsledende, mye takket være deleierskapet til Carlsen Fritzøe Handel, sier styreformann gjennom de siste ti år, Sigurd Kokkersvold.

– Da vi inngikk samarbeidet, var målet at vi sammen med en profesjonell byggevareaktør skulle bruke lokalt eierskap og kunnskap om lokale forhold til å utvikle byggevarehuset til å bli markedsleder.

- Jeg oppfatter Carlsen Fritzøe Handel som landets beste bransjeaktør. De har tilført oss kompetanse. Organisasjonen vår har løftet seg minst én divisjon. Resultatmessig ble 2012 det beste året noensinne, med 2,6 mill kroner i overskudd etter skatt.

I og med at CF Handel utvikler sin egen byggevarekjede, var tiden inne til å overlate hele eierskapet til dem, sier Sigurd Kokkersvold.

– Forholdet til trelastprodusenten Stiltre, sammen med endringsvillige ansatte, har i stor grad bidratt til at byggevarehuset Stiltre nå er størst i markedet på Kongsberg, legger han til.