Sier ja til over 700 nye boliger på Løren

Byrådet går inn for å etablere ca 730 nye boliger og en 6 avdelings barnehage på Løren. – Boligområdet har en god beliggenhet som vil bli enda bedre når ring 3 blir lagt i tunnel, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

– Oslo kommune står overfor en kraftig befolkningsvekst, og byrådet er derfor meget glad for å kunne legge til rette for over 700 boliger med gode kvaliteter så nær sentrum, sier byråden i en pressemelding.

Byrådet ønsker å transformere næringsbebyggelse til boliger.

Utearealene får gode solforhold og vil åpne for en rekke ulike aktiviteter. Det blir fortau med forretningsaktivitet, fortau langs Lørenveien, og det vil bli etablert gang- og sykkelvei i området. Boligene skal bygges i 4 – 10 etasjer avhengig av beliggenhet, og det blir parkeringskjellere i underetasjen.

– Boligområdet har en gunstig plassering i forhold til kollektivtrafikk, blant annet med nærhet til den nye planlagte t-banestasjonen på Løren og Lørenbanen, sier Fredriksen.

Det foreslås også en barnehage med 6 avdelinger. Barnehagens utearealer får gode solforhold og vil være tilgjengelig for publikum utenom barnehagens åpningstid.

De to planlagte boligområdene ligger i Lørenvangen 19-21/Lørenveien 54 og Lørenvangen 24/Dag Hammarskjølds vei 49-51. Tiltakshaver er Lørenvangen Utvikling AS, med OBOS (50 %) og Veidekke (50 %) som aksjonærer.