Nyheter i fleng fra Husqvarna

Bauma-standen til Husqvarna domineres av elektrisk høyfrekvent verktøy.

Nå skal det være elektrisk, og samtlige av Husqvarnas nye modeller går på høyfrekvens som gir raskere omdreininger og igjen høyere effekt.

- En elektrisk håndsag er en av nyhetene våre. Det er en K6500 som er en håndholdt betongsag. Den kan sage alt i sten og andre harde materialer, sier salgssjef for Husqvarna Norge, Erling Stevnebø til Byggeindustrien.

En- og tre-fase
DM 650 er en boremaskin hvor bruksområdet er kjerneboring i betong. En elektrisk høyfrekvent veggsag (WS220) monteres å en vegg og styres med fjernkontroll.

- Den kan kjøres både på en-fase og tre-fase ettersom hvor mye kraft man trenger, sier markedsjef for Nord-Europa, Per Hellström.

Riveroboter
To nye fjernstyrte riveroboter er også blant nyhetene. Bruksområdet er betongknusing, meisling av betong og klipping av betong.

Diamantverktøy
- Nytt er også at samtlige av de elektriske produktene våre er diamantverktøy. Vi har en teknologi vi er alene om på diamantverktøy, DIAGRIP 2. Det spesielle med denne teknologien er at posisjoneringen av diamantkornene er slik at det er samme avstand mellom kornene i alle retninger i skjæresegmentet, forklarer Hellström til Byggeindustrien.

Ringsag
I kvartal tre lanseres også nyheten K6500 Ring, en elektrisk høyfrekvent ringsag for betong.