Skjemstad skal gi konkurransekraft

Knut Skjemstad, driftssjef og senior i Systemhus Norge, blir ”gudfar” til den nye kostnadseffektive konseptboligen til Systemhus Norge.

Driftssjefen i Systemhus Norge er en av dem som har talt varmest om effektiv boligbygging de siste 30 årene. Nå hedres han med å være ”gudfar” til det nye konseptet for effektiv bygging som Systemhus lanserte på sin kjedekongress i Stavanger sist helg. Navnet på det nyutviklede og produksjonseffektive huset er nemlig Skjemstad.

Også Systemhus har utviklet et konsept som skal sørge for at forhandlerne kan bygge effektive og billige boliger med et godt dekningsbidrag. Ved å spesifisere materialvalg og leverandører enda tydeligere enn på kjedens øvrige boliger, har kjeden klart å få ned kostnadene på materialleveransen betydelig. Dette er gjort i samarbeid med Mestergruppens byggevaredistribusjon Byggeriet Norge.

Det betyr i praksis kun 6-8 hovedleverandører, låste løsninger og langt færre leveranser på byggeplass ferdig kappet og pakket.

Effektivt å bygge
– Men den største effekten vil vi få gjennom å ha designet en bolig som er svært effektiv å bygge. I kombinasjon med attraktive avlønningssystemer for tømreren betyr dette at timeverket på Skjemstad gir betydelig lavere byggekostnader enn for andre hus. Det er her filosofien til Knut Skjemstad kommer inn, opplyser teknisk sjef Finn Nikolaisen i Systemhus Norge.

Den nye konseptboligen har et moderne fasadeuttrykk. Relativt liten grunnflate og en effektiv arealutnyttelse gir en romslig bolig med plass til blant annet fire soverom samtidig som den ikke krever store tomtearealer.

– Først og fremst tror vi at dette konseptet passer best til prosjektmarkedet, kommenterer markedssjef Anders Paulsen i Systemhus Norge.

Men Skjemstad kan også bygges på fortetningstomter i bebygde områder. Det er nemlig laget en utgave av huset som har et atrium som slipper masse lys inn i boligen og samtidig gir en skjermet uteplass.

Konkurranse i timeforbruk
Gudfaren selv, Knut Skjemstad, vil snakke mer om effektivitet i byggingen.

– Vi nøyer oss ikke med å lage effektive boliger. Vi lanserer samtidig en konkurranse blant våre forhandlere om hvem som klarer å bygge dette huset med et lavest mulig timeforbruk, sier han og bidrar til å skaper konkurransekraft for kjedens forhandlere.

Nye husmodeller
Systemhus lanserer også tre helt nye husmodeller i sin nye katalog som ble delt ut for første gang på Systemhuskongressen i Stavanger. Boligene har både moderne og klassisk design.

Trend 4 er en videreutvikling av tidligere Trend-hus som finnes i katalogen. Den nye utgaven er noe større og har bl.a. egen stue på andreplanet. Trend-serien er effektive boliger som også egner seg godt i prosjekter.

Hillevåg er en moderne bolig med flatt tak beregnet for skrå tomt. Den har utleieleilighet i sokkelen og integrert garasje med bod. Fire soverom og godt med oppholdsareal. Hillevåg kan plasseres i kjede og kommer også i en versjon med tre leiligheter i samme bygning.

Ekeberg er et mer majestetisk hus som samtidig ikke fremstår som prangende. Det er en romslig bolig med god plass, mange soverom og flere oppholdssoner. Ekeberg fyller et hull i boligkjedens boligsortiment og som skal være effektiv å bygge.