Mesta bygger fylkesvei i Finnmark

Mesta har levert det laveste anbudet på bygging av fylkesvei 98 fra kommunegrensen Gamvik/Tana til Soulojávri i Finnmark. Mestas anbudssum var på 66,6 millioner kroner.

Prosjektet er en del av oppgraderingen av fv. 98 over Ifjordfjellet som Statens vegvesen utfører for Finnmark fylkeskommune. Veien skal oppgraderes til høyfjellsvegstandard innen 2015 og er delt opp i flere parseller.

På den femte parsellen som Mesta nå ligger an til å vinne, skal arbeidet starte opp i juni og ferdigstilles innen oktober 2014.

- Dette var ett viktig prosjekt å vinne. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet og prosjektet passer veldig godt inn i vår satsing på anlegg. Prosjektet har mange ulike arbeidsprosesser og til dels store volumer og det er godt å se at vi er konkurransedyktige på dette, sier distriktssjef Jan Edvard Nilsen i Mesta.

Arbeidet består av ombygging av eksisterende en-felts sommervei til to-felts helårsvei. Parsellen som er i overkant av fire kilometer skal delvis bygges i ny linje og delvis følge eksisterende. Veien skal bygges med snøprofil og store avrundede fyllinger. Det skal også rives tre mindre broer og bygges en helt ny betongbro på 47 meter.

Resultatene fra anbudsåpningen:
Mesta 66,6 MNOK
Bertelsen & Garpestad 70,4 MNOK
Anlegg Nord 70,8 MNOK
Hæhre Entreprenør 79,1 MNOK
E.Pihl & Søn 85,9 MNOK

Statens vegvesen skal nå kontrollregne tilbudene.