Statsbygg åpner ny betjentstasjon

Tirsdag er det offisiell åpning av ny betjentseksjon ved Kleivgrend avdeling, Arendal fengsel i Fyresdal kommune.

Kleivgrend avdeling er en åpen avdeling (lavt sikkerhetsnivå) ved Arendal fengsel. Avdelingen har en kapasitet på 28 soningsplasser. Betjentseksjonen ble etablert i 1982 og har lenge vært i dårlig forfatning. Dette er det eneste bygget for ansatte og skal huse blant annet møterom, kontorer, samtale- og avhørsrom, kjøkken, soverom og garderobe.

På den offisielle åpningen deltar regiondirektør Gudmund Idsø fra Kriminalomsorgen region sørvest, regiondirektør Torbjørn Nævdal i Statsbygg, region vest og fengselsleder Frank Moritz Tveiten Johansen fra Arendal fengsel.

Tilfredsstilte ikke dagens byggeforskrifter
Betjentstasjonen tilfredsstilte ikke kravene til dagens byggeforskrifter når det gjelder brukskvalitet, kontorarbeidsplasser, overnatting, sanitære forhold, isolasjonsverdi og inneklima. I tillegg var det råteskader etter tidligere vannlekkasjer. Brakkens tekniske tilstand var derfor så dårlig at i stedet for ombygging ble det bygget en ny betjentseksjon.

Byggearbeidene startet i september 2012 og bygget var ferdigstilt og klar til overtakelse 23. november samme år. Betjentseksjonen har økt arealet fra 60 til 120 m2, og gir dermed gode arealer for ansatte. I tillegg har man fått plass til å tilby undervisning og helsetjenester til de innsatte.

Byggeprosjektet ble gjennomført som en totalentreprise, og kontrakt ble inngått med Malthus AS. Prosjektet har kostet 3,4 millioner kroner.

Andre prosjekter ved Kleivgrend avdeling
I tillegg til rehabiliteringen av vaktbrakken har Statsbygg gjennomført flere andre vedlikeholdstiltak ved Kleivgrend avdeling siden de tok over driften av fengselseiendommene i Norge i 2009.