Veidekke skal bygge sykehjem på Nøtterøy

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Nøtterøy kommune om bygging av et nytt sykehjem på Nøtterøy, Bjønnes sykehjem med 78 sengeplasser.

Oppdraget er verdt 165 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye sykehjemmet blir liggende ved eksisterende Bjønnesåsen sykehjem på Nøtterøy i Vestfold. Ved planlegging og utforming av sykehjemmet har det vært stort fokus på beboerens spesielle behov og visuell og fysisk nærkontakt med skjermede hager, nærhet til natur og vandringsveier. Bruttoarealet blir på 6 900 m2 fordelt på tre fløyer i henholdsvis tre og fire etasjer pluss underetasje. Fasaden blir hovedsakelig i tegl.

- Vi har et svært godt samarbeidet med Nøtterøy kommune. Vi bygger også Smidsrød helsehus for kommunen, og det skal ferdigstilles til høsten. At vi velges som entreprenør også på dette prosjektet, tar vi som en bekreftelse på at vi er konkurransedyktige og at kommunen også setter pris på å samarbeide med oss, sier distriktsleder Erland Johansen i Veidekke.

Arkitekter er Tønsberg-baserte Kristiansen & Bernhardt arkitektur interiør AS. Byggestart er i august, og bygget skal stå klart til bruk januar 2015.