1.400 liter alkohol funnet i smuglerbil

1.400 liter alkoholvarer og 20.000 sigaretter ble funnet i en av de 14 bilene som er beslaglagt etter at politiet i Østfold søndag stanset et større forsøk på smugling inn i Norge.

– Fem polske sjåfører er pågrepet og 14 biler beslaglagt i politiaksjonen som ble iverksatt etter tips fra Tollvesenet tidlig søndag morgen, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt til NTB.

Han sier det i flere av bilene ble funnet mellom 1.200 og 1.400 liter alkohol.

Tipset av Tollvesenet

Sandberg sier politiet ble tipset av Tollvesenet litt før klokken 7 søndag om at et 20-talls tungt lastede tysk- og polskregistrerte biler var på vei over grensen.

Politiet møtte bilene ved Rygge lufthavn i Østfold. Der ble først én bil stoppet og kontrollert. Bilen var full av alkohol og tobakk. Funnet førte til at flere tungt lastede biler ble stoppet.

Ikke store forhåpninger

Ifølge Sandberg kan flere biler enn de 14 ha vært med i smuglerkolonnen, men de kom seg imidlertid unna. Det samme gjorde minst ni personer, som er det minste antallet personer politiet skulle ha pågrepet dersom det var én person i hvert av de beslaglagte kjøretøyene.

– Flere personer stakk til skogs. Vi har søkt i området, men har ikke store forhåpninger om å pågripe noen der nå, sier Sandberg.

Varslet Oslo-politiet

Østfold politidistrikt varslet Oslo politidistrikt om aksjonen og informerte samtidig om at flere biler kan ha unnsluppet politiets aksjon, ifølge Sandberg.

Han sier politiet tror at de som rømte, kan ha blitt plukket opp av medsammensvorne.

Politiet har også mistanke om at sjåførene har tilknytning til ti polske menn som i Halden tingrett tidligere i april ble dømt til fengsel for smugling.