Verdenspremiere på Gardermoen

Den norske Hitachi-importøren NASTA har fått presentere flere nye modeller denne uken på Gardermoen.

Hitachi ZW 220-5

* 18 tonn egenvekt

* Skuffe 3500 liter

* Cummins-motor

* Nytt og forbedret hydraulikksystem

* Ny førerhytte

* 10 prosent redusert drivstofforbruk

* Ny 7" LCD-monitor

Hitachi ZX 225 USRLC-5

* 24,9 tonn egenvekt

* Skuffe 1200 liter

* Oppfyller Steg 3B

Det skulle egentlig ikke ha skjedd før under BAUMA-messen i München, men under et kundearrangement i regi av Harald A. Møller, Norsk Scania og NASTA, ble blant andre hjullasteren Hitachi ZW 220-5 vist frem på Gardermoen.

- Dette er en av verdensnyhetene som vi har fått lov å vise frem før den offisielle lanseringen som skal skje under BAUMA-messen, sier salgskonsulent i NASTA Buskerud, Øystein Myrhaug til Byggeindustrien.

En ny og forbedret førerhytte som gir bedre komfort, er verdt å merke seg for anleggsbransjen. Designen er også endret, og ZW 220-5 er blitt både en mer drivstoffvennlig og produktiv maskin enn forgjengeren fra 3-serien.

- Den nye 5-serien oppfyller dessuten Steg 3B. Den blir en veldig populær maskin i og med at den også kan kjøres på vei. Og i førerhytta kommer sjåføren til å føle seg vel til rette. Den nye designen gir bedre oversikt enn i den tidligere modellen, og blant annet en ny LCD-monitor optimaliserer kontrollpanelet, sier Myrhaug.

En av de andre maskinene fra Hitachi, som ble vist frem på Gardermoen, er gravemaskinen ZX 225 USRLC-5.

-Dette er også en førpremiere i forkant av BAUMA. Maskinen har ny hytte som både gir bedre plass og komfort enn tidligere. Den er også utstyrt med et nytt TRIAS hydraulikksystem med tre hovedpumper, og maskinen har fått en reduksjon i drivstofforbruket på 17-25 prosent, sier Myrhaug.

ZX 225 USRLC-5 er en korthekkvariant som gjør at maskinen kan utføre arbeid på til dels trange steder.

- Vi har meget gode erfaringer med de nye maskinene våre, sier en fornøyd Øystein Myrhaug.