Ny boligpolitisk talsmann for AP

Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen er ny boligpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Han overtar etter Håkon Haugli.

Sivertsen ble tirsdag valgt til saksordfører for boligmeldingen som Stortinget skal debattere før sommeren, melder Arbeiderpartiet.

- De fleste i Norge bor godt.  Det gir både sosiale og økonomiske fordeler. I Norge har det vært en villet politikk at folk flest skal eie sin egen bolig. Det har forhindret segregering og utviklingen av dårlige boområder. Nesten 8 av 10 eier sin egen bolig. Samtidig opplever flere, særlig unge i etableringsfasen, at det er vanskelig å etablere seg i boligmarkedet. Derfor må det bygges flere boliger, sier Sivertsen.

Arbeiderpartiet og Regjeringen har tatt grep og satt bygging av nok boliger på den politiske dagsorden. Norge vokser raskt og flere steder har boligprisene økt betydelig. Nye tall fra SSB viser imidlertid at det ser ut som byggeaktiviteten går i riktig retning. I årets to første måneder er det igangsatt bygging av nesten 5.800 nye boliger. Det er en økning på 34,8 % sammenlignet med i fjor. 

– Det er gledelig dersom dette er et uttrykk for at takten i boligbyggingen øker, mener Sivertsen.

Han er glad for at Stortinget har økt bostøtten og rammen for startlån slik at flere ungdom og vanskeligstilte kan få mulighet til å kjøpe sin egen bolig.

- Dette må opprettholdes slik at forskjellene ikke øker, fastslår han.

Den nye talsmannen framholder at den politiske hovedutfordringen er like enkel som den er vanskelig.

- Det må bygges flere boliger. Verken skattekutt eller skatteskjerpelser gir flere et sted å bo. Det finnes ingen snarveier. Den aller viktigste boligpolitikk er å sikre at det bygges nok boliger, avslutter Sivertsen.