Ønsker tett samarbeid med Plansamarbeidet

Flere sentrale personer i BNL møtte denne uken ledelsen for Plansamarbeidet i Oslo og Akershus. – Vi ønsker å være en tett samarbeidspartner for planprogrammet, sier BNL-sjef Jon Sandnes.

Prognosene viser at folketallet i Oslo og Akershus vil øke med 350.000 personer i løpet av de neste 20 årene. Antallet arbeidsplasser forventes å øke med 8 000 – 9 000 pr. år. I dette ligger det at vi i fremtiden må regne med å bo tettere enn før, og transportutfordringene må løses av kollektivtilbud, gåing og sykling.

Plansamarbeidet skal resultere i en regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus.

I Plansamarbeidet sees det på tre alternative utbyggingsmønstre og transportsystem for Oslo og Akershus. I tillegg utredes muligheten for å etablere en eller flere nye byer i Akershus. Alternativene skal utredes og drøftes grundig før det konkluderes, og arbeidet skal være klart våren 2014. Den ferdige planen vil bestå av et arealkart og planretningslinjer som skal ligge til grunn for kommunenes arealplanlegging, samt fylkeskommunale og statlige sektorers prioriteringer innen areal- og transport.

Inn mot dette arbeidet ønsker byggenæringen gjennom BNL å bidra. Tirsdag denne uken var flere bransjedirektører og BNL-sjef Jon Sandes i møte med sekretariatsleder Ellen Grepperud i Plansamarbeidet.

– Vi i byggenæringen ønsker en tett kontakt med plansamarbeidet. Det er viktig at man lykkes med å komme frem til konkrete resultater gjennom dette arbeidet, og her håper jeg vi kan bidra. Vi ønsker å spille dere gode, og heie dere frem, uttalte Sandnes på møtet. Han peker på at både BNL, bransjeorganisasjonene og medlemsbedriftene kan delta i dette arbeidet.