Løype fikk restkontrakt på E6

Løype Anleggsdrift AS fra Gausdal har vunnet konkurransen om å gjøre de resterende arbeidene etter E6 Øyer-Tretten-utbygginga. De starter denne uka

Kontrakten som Løype Anleggsdrift AS har skrevet med Statens vegvesen, har en verdi på 6,6 millioner kroner. Kontrakten er basert på innleie av maskiner og mannskap på timebasis.

- Løype Anleggsdrift skal blant annet sette i stand sidetaket i Skarsmoen. Dette arbeidet omfatter innkjøring av masser, planering, planting av trær og montering av sikringsgjerde rundt sidetaket. Dette er en ganske stor jobb, sier byggeleder Stein Henry Øvstetun i Statens vegvesen.

- En annen forholdsvis stor jobb blir å plastre i Lågen ved Trettenstryka. Det vil si at det skal legges stor stein i Lågen på utsida av vegfyllinga langs E6 for å sikre at Lågen ikke begynner å grave ut vegen, forklarer Øvstetun.

Løype Anleggsdrift skal også rive gamle Øyer pensjonat og Romfog-huset nord for Tingberg. De skal sette i stand området ved kommunehuset på Tingberg med belegningsstein, kantstein og blomsterbed. Også området rundt den tidligere banken på Tingberg (Trebb-bygget) får en ansiktsløftning. De skal sette i stand vegen til skytebanen i Skarsmoen, tilbakeføre flere vanningsanlegg som har ligget brakk under E6-utbygginga, og de skal planere riggområdene på Holmen og Tingberg. I tillegg til dette, kommer det endel andre småarbeider.

Restabeidene skal være ferdig innen 1. oktober i år.