En omkom i kjedekollisjon på E18

En person er omkommet og seks ble skadd i en kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen i morgenrushet torsdag. En mann som stakk fra stedet, er pågrepet.

Politiet tror mannen, som ble pågrepet halvannen kilometer unna ulykkesstedet, er den som forårsaket ulykken. Politiet ble varslet om kjedekollisjonen klokken 6.23, og klokken 7.38 melder TV 2 at én person har mistet livet. Noe senere bekrefter politiet dette.

I tillegg til den omkomne, er seks personer skadd i ulykken, opplyser politiet i Søndre Buskerud. For flere av dem skal det være snakk om alvorlige skader.

Veien kommer til å være stengt i flere timer etter ulykken og åpner trolig først etter klokken 12. Ifølge politiet skjedde massekollisjonen da en polskregistrert bil kjørte forbi semitraileren, som var på vei i retning Drammen. Kjøretøyene var borti hverandre, og begge havnet over midtrabatten og traff flere personbiler i motsatt kjørefelt. En av de involverte bilene var lastet med blant annet store mengder øl.

En lastebil begynte å brenne etter kollisjonen.

– Det er en alvorlig ulykke, fastslo operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt overfor NTB kort tid etter ulykken.

– Det brenner i en bil, og to personer sitter fastklemt, sa operasjonsleder Magne Olsvold i Asker og Bærum politidistrikt til VG. Asker og Bærum brannvesen var blant nødetatene som rykket ut til stedet, men de avsluttet sitt oppdrag litt før klokken 8.

Flere brannbiler, to ambulansehelikoptre og politiet ble sendt til stedet. (©