BT: Sotra-sambandet inn i Nasjonal transportplan

Sotra-sambandet i Hordaland ligger inne i Nasjonal transportplan (NTP), og ny firefelts bru kan stå klar rundt 2021, etter det Bergens Tidende kjenner til.

Ifølge Bergens Tidende opplyser sikre kilder i regjeringsapparatet at det kommer oppstartsmidler til veiprosjektet innen 2018. Dermed er målet om byggestart i 2017 i rute slik at ny firefelts bru kan stå klar rundt 2021, skriver avisen.

Til nå har dette sambandet ligget langt fram i tid i de nasjonale samferdselsplanene, men det skal nå være inne i første periode av NTP, som strekker seg fra 2014 til 2024.

Politisk rådgiver Laila Melkevoll i Samferdselsdepartementet ønsker ikke å kommentere saken.

– Vi får nok smøre oss med tålmodighet i et par dager til før vi kan si hva som kommer og ikke kommer i transportplanen. Nå er det få timer igjen, og vi teller timer til vi kan presentere fasiten. Jeg gleder meg til en stor dag, sier hun.

Den eksisterende Sotrabrua ble åpnet i 1972. 26.000 biler i døgnet passerer brua, og kapasiteten er nå snart sprengt. Ny trasé for Sotra-sambandet ble vedtatt i Fjell og Bergen kommuner i fjor. Prisen for nytt samband er anslått til nærmere 6 milliarder og inkluderer firefelts vei og bru. Sambandet skal delvis finansieres med bompenger.