Nytt vindsperresystem fra Gyproc

Gyproc lanserer nå Glasroc H Storm, som skal være et komplett system for vindsperre i yttervegger.

Gyproc AS lanserer i disse dager et komplett system for vindsperre i yttervegger. Glasroc H Storm vindsperresystem består av vindtettingsplaten Glasroc H Storm samt et tilbehørssortiment av profiler, tape og skruer.

- Glasroc H Storm har SINTEF Teknisk Godkjenning. Brukt som komplett løsning, kan systemet dokumentere egenskaper som sikrer minst 12 måneders eksponering mot vær og vind. Dessuten kan Glasroc H Storm dokumentere funksjonalitet i minst 25 år når systemet er montert bak en luftet ytterkledning, heter det i en melding fra selskapet.

– Med Glasroc H Storm reduseres risikoen for fuktskader til et minimum. Jeg vil derfor oppfordre både byggherrer, prosjekterende og utførende til å vurdere systemet i sine prosjekter, sier Dag Hamre som er teknisk sjef hos Gyproc. Hamre har, sammen med Gyprocs utviklingsavdeling, stått ansvarlig for å utarbeide dokumentasjonen i forbindelse med Sintef Teknisk Godkjenning.

Dag Hamre poengterer videre at med en eksponeringstid på minimum ett år, kan platen stå utildekket i store deler av byggefasen.

Selve vindtettingsplaten er en komposittplate produsert av uorganisk materiale.

- Glassfiberduk innstøpt i overflatene gjør platen fullstendig formstabil selv etter gjentatte oppfuktninger. Med dette systemet tar man hånd om både fukt og vindtetting med kun ett sjikt, heter det i meldingen.

– Vi kan også dokumentere verdier for god lufttetthet, avslutter teknisk sjef Dag Hamre.