Vellykket om treseminar

Mer enn 80 deltakere deltok på avslutningsseminaret for Statsbyggs utredningsprosjekt om bruk av tre i offentlige bygg som ble holdt på Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo (AHO) 8. april.

Prosjektet har vært et oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. På seminaret ble sluttrapporten "Tre for bygg og bygg i tre" overlevert til landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Utredningen sammenstiller kunnskapsstatus for bruk av tre i bygg. I sluttrapporten framhever Statsbygg at tre, brukt på rett måte, er et godt miljømessig alternativ og bidrar til oppfyllelse av klimamål for offentlig virksomhet. Samtidig er det viktig at tre benyttes på treets premisser, og at det tidlig tas høyde for bruk av tre når bygg planlegges.

På seminaret belyste bl.a. Tomas Nord fra Linköping universitet hvilke erfaringer man har gjort i Sverige og Finland gjennom offentlige tiltak og markedsanalyser for å stimulere til økt trebruk. Erfaringen viser at bevisst satsing har gitt effekt.

Seminaret ble avsluttet med dialog mellom representanter fra aktører i det offentlige og private, om r viktige barrierer og mulige tiltak.