Uenighet med styret bak Morten Bjerkes avgang

Morten Bjerke (61) går fra stillingen som konsernsjef i Mestergruppen etter uenighet med den nye eieren Ferd om hvordan virksomheten skal utvikles videre.

– Det er enighet i styret om at vi skal gjennomføre et lederskifte, er den korte kommentaren styreleder Jan Ivar Rønningen kommer med til Byggeindustrien. Han jobber i det Ferd-eide selskapet Elopak, og vil ikke si noe mer om hva Ferd og Bjerke er uenige om.

– Eierne og jeg hadde forskjellig syn på hvordan virksomheten skal utvikles i fremtiden, og da er spillereglene i næringslivet at administrerende direktør går, forteller Morten Bjerke som ikke mener det er korrekt av ham å gå ut med hva uoverstemmelsene går ut på.

– Dette er ting som har utviklet seg over tid, men det var nå klart at jeg ikke ville nå frem, fremholder Bjerke.

Rent praktisk betyr det at Bjerke rydder kontorpulten sin i dag etter å ha overlatt pågående oppgaver til andre.

– Nå vil jeg etter hvert rette oppmerksomheten mot nye arenaer som kan dra nytte min kompetanse. Jeg har jobbet mye de siste årene så i den nærmeste fremtid vil jeg bruke tiden sammen med andre som jeg nok har forsømt. Jeg har med andre ord ikke noe hastverk med å finne nye utfordringer så i tiden frem mot sommeren vil jeg nok benytte til egne behov, sier Bjerke.

Mestergruppens styre har konstituert Eskild Larsen som konsernsjef. Han kom fra Ferd-systemet i fjor og er i dag konserndirektør med ansvar for bolig og tomteutvikling i Mestergruppen.