Ståldører skal sikre leiligheter bedre

Svenskene har hatt det i mange år, men i Norge har skepsisen vært stor når det gjelder å installere inngangsdør i stål til den enkelte leilighet i boligblokker.

Nå satser Robust Ståldører AB på å overbevise norske boligbyggere, entreprenører og byggherrer om at selskapet sikkerhetsdører både har kvalitet, design og konkurransedyktige priser.

Ståldører brukes allerede i alle typer bygg hvor en har behov for sikring mot tyveri og brann. Hvorfor det ikke er slik i leilighetsprosjekter, har lenge forundret byggmannen Petter Elvestad med fartstid fra tidligere Selmer og Peab. Nå går han inn i styret i det svenske Robust Ståldører AB som etablerer et norsk datterselskap, Robust Ståldører AS.

Robust Ståldører ser et markedspotensial for sikkerhetsdører både i nye leilighetsprosjekter og i rehabilitering og oppgradering av eldre boligblokker.

– Vi nordmenn legger stadig større vekt på sikring av egen leilighet mot tyveri og brann, men vi er samtidig opptatt av at det skal se pent og ordentlig ut. Sikkerhetsdørene har design og utførelse som faktisk gjør det vanskelig å skille dem fra ordinære inngangsdører i tre, forsikrer Elvestad.

Ifølge Elvestad kommer de nye sikkerhetsdørene fra Robust Ståldører godt ut når en sammenligner med tradisjonelle inngangsdører.

– De boligutviklere vi allerede har presentert produktene til, viser at sikkerhetsdøren i stål tilfredsstiller nordmenns krav både til estetikk og design. Samtidig gir døren en unik merverdi; branngodkjenning A60, lydklasse 35 dB og sikkerhetsklasse 3. Jeg er ikke tvil om at vi fremover vil se økende bruk av sikkerhetsdører i stål i norske leilighetsprosjekter, sier Elvestad.

Robust Ståldører AB er nå i ferd med å bygge opp en norsk organisasjon.