Assad fikk sommerjobb som konsernsjef

Etter en lang og grundig prosess slo BI-studenten Assad Abbas (22) ut 1700 andre søkere og landet sommerjobb som konsernsjef i Adecco – og 100.000 kr i månedslønn.

Søknadsprosessen startet 1. februar og hele 1700 studenter søkte sommerjobben som øverste leder for landets største bemanningsbyrå, og 500 ansatte og 7000 utleide medarbeidere. Nå er det klart at Assad Abbas fra Oslo var den som trakk det lengste strået, og ble kåret til vinner og Adeccos neste studentkonsernsjef.

- Føles uvirkelig
Assad Abbas tar mastergrad i økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI i Nydalen, og er leder for linjeforeningen BI Siviløkonomer. Han oppsummerer selv seieren i et ord:

- Deilig! Han legger til at det ikke helt har gått opp for ham at han har vunnet ennå.

- Etter en så lang prosess føles det helt uvirkelig – jeg trenger nok litt tid til at jeg helt skjønner det. Han sier at det han gleder seg mest til i sommer ikke er lønnen, som mange kanskje ville tro: Jeg gleder meg til å gjøre jobben! Det å jobbe hardt, med spennende oppgaver, det gleder jeg meg mest til.

Krevende prosess
Prosessen startet med en åpen søknadsside, der eneste formelle krav var å være fulltidsstudent. Gjennom å laste opp relevante bidrag og skape synlighet måtte søkerne vise at de klarer å skille deg ut i mengden, og er ledertalent. Kandidatene har blitt silt ned gjennom tester, telefonintervju og referansesjekk, og en presentasjonsoppgave for topp 10. Basert på dette ble tre finalister valgt ut til endelige finaledag, der de måtte gjennomføre praktiske tester foran publikum og jury.

- Hensikten har vært å teste lederegenskaper, kommunikasjonsevner, og hvor flinke de er til å lytte og samarbeide, forteller Konsernsjef i Adecco, Anders Øwre-Johnsen. I løpet av dagen måtte de tre finalistene prioritere e-poster i en fiktiv konsernsjefinnboks. Så ventet en praktisk oppgave der de skulle lede fem deltakere fra øyer bestående av kasser, ved hjelp av planker, uten å tråkke i gulvet, i løpet av 12 minutter. Det hele avsluttet med en seanse der søkerne måtte svare på spørsmål der de reflekterer rundt ledelse og prosessen de har vært gjennom.

Øwre-Johnsen innrømmer at de har krevd mye av søkerne til jobben.

- Dette har vært en tøff prosess, men sånn er det å være sjef. Vi snakker tross alt om en topplederstilling i næringslivet. Det er ikke for pingler!

Ledertalenter
Hverdagskonsernsjefen skryter av de tre finalistene.

- De er alle store ledertalenter, som jeg er sikker på at vi vil se mer til i fremtiden. Juryen, bestående av, konsernsjef Øwre-Johnsen, CEO McCann Worldgroup Norway Jens Bonesmo, leder konseptutvikling i Adecco Search & Select Torunn Riiser, vinner av konsernsjefen 2011 Kine Stirler Alm og HR-direktør i Adecco, Jørn Granås, fikk en tøff oppgave.

- Dette var et vanskelig valg, alle finalistene var svært sterke, sier Øwre-Johnsen.

- Men Assad utmerket seg ved å ha gjort det veldig godt gjennom hele prosessen, med god score hele veien. Han har vist svært stor arbeidskapasitet i og utenfor studier. I dag viste han en flott evne til å reflektere, og selvinnsikt. Jeg er sikker på at han blir en flott leder og gleder meg til å jobbe med ham!