Rørkjøp fosser fram i rørleggerbransjen

Etter solid vekst i 2012, kan rørleggerkjeden Rørkjøp kalle seg norgesmestere på flere områder. Nå satser den ferske kjeden på å stige fra andreplass, og bli størst på kjøpsvolum.

Både i medlemstall, kjøpsvolum og resultat har pilene pekt oppover for Rørkjøp det siste året. For kort tid siden passerte kjeden 350 medlemmer, og tallet fortsetter å stige.

– I løpet av kort tid vil vi være størst også på kjøpsvolum, sier administrerende direktør Frank Olsen i Rørkjøp.

 

Andreplass

I løpet av fjoråret har kjeden passert de fleste konkurrentene, og har nå Norges andre største kjøpsvolum i rørleggerbransjen.

– Vi er allerede størst på alle områder bortsett fra kjøpsvolum, men vil i løpet av kort tid bli størst også der, sier Olsen.

– Selv i et VVS-marked som var litt «nervøst» i 2012 greier våre medlemmer og vi som kjede å fortsette veksten. Det viser hvor viktig den lokale forankringen er, sier han.

 

Godt resultat

Rørkjøps totale vvs-varekjøp var på omtrent 600 millioner kroner i 2012, og den totale omsetningen i medlemsbedriftene nådde nesten to milliarder kroner.

Rørkjøp-medlemmene har sin styrke innenfor serviceoppdrag og rehabiliteringer. Det er et marked som ikke er like konjunkturavhengig som nybygg. Kjeden vokser gjennom økt medlemstall, men også gjennom høyere aktivitet hos medlemsbedriftene, skriver bedriften selv i en pressemelding.

– Rørkjøperne er meget lojale og følger opp de gode avtalene vi har med grossister og leverandører. Størrelsen vår gjør at vi greier å forhandle fram stadig bedre avtaler.