Askim Entreprenør lavest på Slottsplassen

Torsdag var det anbudsåpning på Statsbyggs jobb med rehabilitering av Slottsplassen. Lavest var Askim Entreprenør som vil gjøre jobben for 63,6 millioner kroner.

Deretter fulgte Steen og Lund (64,9 mill), Implenia (73 mill) og Veidekke (85,9 mill). Fra Statsbygg får vi opplyst at tilbudssummene ikke representative for det som vil bli kontraktssum, da de inneholder en rekke opsjoner som ikke nødvendigvis vil bli gjort gjeldende.

I mange år har grusdekket foran det kongelige slott skapt mye hodebry og irritasjon. Ved regnvær har store mengder vann trukket med seg grusen fra Slottsplassen og funnet veien ned mot Frederiks gate. Grusmengdene har fylt sluk og sandfang og lagt seg i Slottsbakken og tilstøtende gater. I sommerhalvåret har anslagsvis 10-12 kubikkmeter grus forsvunnet hver måned, ifølge Statsbygg.

Det skal etableres et fast dekke med asfalt og et toppsjikt med rødaktig grus som stabiliseres med et fargeløst bindemiddel. For å stabilisere overflaten og for å fjerne et gammelt forurenset lag med asfalt skal det foretas masseutskiftning. Overflaten skal bli så lik dagens grusoverflate som mulig.

For å ta hånd om overvannet fra plassen skal det etableres nytt avvanningssystem. Dette vil bestå av vannrenner, ledningsnett og et fordrøyningsmagasin som etableres under bakken rett ovenfor Holberggangen på nordlig side.