Pause i drøftingene om Södra Cell Tofte

Partene gikk torsdag ettermiddag hver til sitt etter at Buskerud fylkeskommune kalte inn til møte om Södra Cell Toftes framtid.

Partene møttes i fylkeshuset i Drammen torsdag klokken 13 for å drøfte de mulighetene som ligger i omstillingsloven etter at Södra Cell varslet at de vil legge ned cellulosefabrikken på Tofte i Hurum kommune. Etter to og en halv time gikk de hver til sitt.

– Det er nå pause inntil videre, og vi vil kalle inn til et nytt møte dersom det er behov for det, sier fylkesordfører Morten Eriksrød (H) til NTB.

– Södra Cell har sagt at de er villige til å selge dersom det kommer et akseptabelt bud. Det er viktig for det som var hovedoppdraget med dette møtet: Å finne ut om det er grunnlag for videre drift på Tofte, forklarer Eriksrød.

Han vet ikke hvor lang tid det tar før det blir et eventuelt nytt møte.

– Det vil skje så fort det er grunn til det, at det kommer fortsatt bevegelse i saken. Alle parter er nå i beredskap for å bli kalt inn på kort varsel, legger han til.

Nøyaktig hva som skal til, kan ikke Eriksrød si, men han sier at et eventuelt bud på cellulosefabrikken vil være «en ganske sentral faktor for prosessen».

Torsdagens møte kom i stand etter at ledelsen i Södra Cell 20. mars varslet fylkeskommunen om at styret ønsker å legge ned driften på Tofte.

Skogeierforbundet har anslått at rundt 6.000 personer i ytterste konsekvens vil kunne bli berørt av en eventuell nedleggelse på Tofte. I Buskerud er det anslått at 2.500 personer vil bli berørt.