Borten-badstu øker faren for råteskader

If Skadeforsikring fraråder på det sterkeste improvisert badstu på badet ved hjelp av tørketrommel og dusj. Dette øker faren for kostbare fukt- og råteskader.

Oppskriften for improvisert badstu har figurert i mediene de siste dagene, etter statsråd Ola Borten Moes mye omtalte nachspiel. Ved å stenge døren til badet og samtidig sette på dusjen med varmt vann og en kondenstørketrommel, får en raskt opp temperatur og fuktighet. Men dette er ikke en metode If vil anbefale.

- De fleste bad er ikke bygd for slik ekstrembruk. Alle burde dessuten vite at man skal lufte godt når man bruker en slik tørketrommel, sier Jon Berge, informasjonsdirektør hos If Skadeforsikring.

- Gjør man dette i kombinasjon med alkohol, kan også dømmekraften være noe nedsatt, legger han tørt til.

Vann-relaterte skader er et kjempeproblem i norske hjem. I fjor var det slike forsikringsskader for 2 milliarder kroner. Vannskader er et mye større problem enn innbrudd, og er den skadetypen som har økt mest de siste årene. De fleste vannskadene er dessuten mye dyrere enn før, mye på grunn av sofistikerte vann-installasjoner.

- Vi vet ikke noe om utbredelsen av denne typen bruk av badet. Men nå som metoden er kjent, vil vi minne om at tørketrommel-aftener ikke er det baderommene er bygd for. Dette kan i verste fall føre til bortfall av forsikringsutbetaling ved en skade, sier Ifs informasjonsdirektør.