75 kilometer ny asfalt i Telemark

Snart starter asfalteringen av riks og fylkesvegene i Telemark. I år vil 75 kilometer av vegnettet i Telemark få ny asfalt.

Budsjettet for asfaltering er på til sammen om lag 70 millioner kroner. 40 millioner kroner går til fylkesvegene, som Telemark fylkeskommune eier, mens de resterende 30 millioneene skal brukes på riksvegene, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Avhengig av været
- Vær og temperaturforhold er viktig for asfaltering. Sesongen starter i begynnelsen av mai og varer til ut oktober, opplyser byggeleder Knut Bøe i Statens vegvesen i Telemark.

Telehiv må også ha trukket seg tilbake før ny asfalt kan legges ut. Dessuten skal det helst ikke være regnvær, fordi det kan gi dårligere resultat.

Asfalt på E18
Sesongen for asfaltlegging varer fram til oktober. Alt arbeidet skal legges ut i løpet av denne tiden. Det skal også gjøres en del arbeid på E18, blant annet skal Grenlandsbrua få ny asfalt. I Bamble skal det legges 2,5 kilometer ny asfalt fra Bamble kirke til Åby. Dette arbeidet er det planlagt skal være ferdig før sommerferietrafikken.

- Vi henstiller trafikantene til å ta hensyn til dem som legger asfalten. Normalt vil det være ledebil der det er arbeide, fortsetter Bøe.

Meningen med ledebil er å forsikre seg om at trafikken går der den skal, men også å få ned hastigheten for å gjøre det tryggere for dem som må jobbe ute i vegen.

- Det har faktisk hendt at noen har kjørt forbi ledebilen, men det høres heldigvis med til sjeldenhetene.

Mer asfalt kommer
Asfalteringen er fordelt rundt om fylket etter behov. I den vedlagte listen er det kun med reasfaltering, altså asfaltering uten at det må gjøres større utbedringer på vegen. Telemark fylkeskommune har i år bevilget 100 millioner kroner ekstra til å gjøre fylkesvegene bedre. Verken asfalteringer i forbindelse med disse arbeidene, eller asfaltering ved andre vedlikeholdsarbeid, er med i denne oversikten