Schneider Electric ekspanderer med Smart Grid-teknologi i Norden

Schneider Electric utvider sitt samarbeid med Vattenfall, og administrerer nå 85 prosent av Vattenfalls smarte målersystem.

Schneider Electric har utvidet samarbeidet med det svenske Vattenfall Eldistribusjon til å omfatte en større del av smart grid-administrasjonen, melder selskapet i en pressemelding.

Den nye kontrakten løper til mars 2017, og gir Schneider Electric ansvar for styringen av en automatisert infrastruktur (AMI) på til sammen 615 000 målere.

- Vi er glade for å fortsette utviklingen av vårt gode samarbeid med Vattenfall og levere smart grid-teknologi som får systemene til å fungere mer effektivt, sier Ignacio Gonzalez, Executive VP Smart Infrastructure Division i Schneider Electric.

Arbeidet omfatter integrering av ytterligere 150 000 målere til Schneider Electrics AMI Titanium plattform. Denne enhetlige AMI-plattformen vil støtte styringen av 85 prosent av Vattenfalls målere per januar 2013. Ved å installere Schneider Electrics AMI-administrerte tjenester, er Vattenfall i stand til å bygge sitt målesystem med en åpen arkitektur, og som et integrert produkt.

Ved å forene sine smarte målere i ett enkelt system, forventer Vattenfall å øke servicenivået, samt redusere sine kostnader.

Schneider Electric har utviklet og distribuert teknologi for smarte målere i nesten 10 år, og er anerkjent som en betydelig bidragsyter til leverandører av offentlige tjenester. I Norge har Schneider Electric signert en avtale med Fortum Distribusjon om utrulling/integrering og drift av 100 000 målepunkter til sine nettkunder.

- Dette er et strategisk viktig skritt for oss, inn i et raskt voksende AMS/ AMI marked i Norge, uttaler Per Gjerløw, VP Infrastructure i Schneider Electric Norge.