Ingen skadd i Icopal-brann

Ingen ble skadd da det brant i Icopals fabrikk på Fjellhamar, og det vil ikke få noe å si for byggevareprodusentens kunder.

- Klokken 08.40 onsdag 3. april gikk brannalarmen etter at det hadde tatt fyr i en asfaltpanne i produksjonsanlegget på Fjellhamar. Det var åtte ansatte i bygget og alle ble evakuert uten noen form for skade, skriver selskapet i en melding.

Det som produseres på linjen hvor det brant er takbelegg og vindsperrer, som impregneres med asfalt. Ved en brann utvikles dermed kraftig varme og mye røyk. Det ble derfor varslet om at beboere i området burde holde seg inne til røykutviklingen hadde lagt seg. Takket være rask og god innsats fra politi, brannvesenet og Icopals eget industrivern var brannen under kontroll og slukket i løpet av en time, og folk kan uten fare bevege seg utendørs igjen.

- Det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til brannen eller omfanget av skadene. Det viktigste er at ingen ble skadet og at heller ikke nærmiljøet ble utsatt for fare eller større forurensninger, skriver selskapet.

I samme fabrikkanlegg produseres i tillegg til takbelegg og vindsperrer, grunnmursplater og takrenner i plast. Disse lokalene er røykskadet men heller ikke her kan vi foreløpig si noe om omfanget eller varighet av produksjonsstans.

Ressurser fra brannvesen og industrivern vil overvåke brannstedet frem til i morgen hvor tekniske undersøkelser vil bli foretatt.

- Foreløpige vurderinger tilsier at brannen ikke vil få konsekvenser for våre kunder, konkluderer han.