LO legger fram streikevarsel onsdag

Klokken 13 onsdag vil LO kreve at meklingen i lønnsoppgjøret avsluttes.

Umiddelbart etterpå vil det bli kunngjort hvem som tas ut i streik hvis meklingsinnspurten ikke fører til enighet, skriver frifagbevegelse.no

Forhandlingene mellom LO og NHO ble brutt før påske. Fredag før palmesøndag orienterte partene Riksmekleren om bruddet, som rutinemessig la ned midlertidig forbud mot arbeidsstans.

Arbeidstvistloven krever at meklingen må pågå i minst ti dager før en av partene kan kreve av den avsluttes. Denne fristen går ut onsdag. Ifølge LO vil man da kreve at meklingen avsluttes og samtidig levere et såkalt «varsel om plassfratredelse», som er en oversikt over hvor mange ansatte i hvilke bedrifter som tas ut i streik dersom den avsluttende meklingen ikke fører fram.

Når en av partene har bedt om at meklingen avsluttes, har Riksmekleren ytterligere fire dager på å forsøke å nå fram til enighet om et meklingsforslag. Det betyr at fristen for å komme til enighet går ut klokka 24 søndag. En eventuell streik vil kunne settes i verk fra arbeidstidens start mandag morgen.