Startet stor Sandnes-utbygging

Nå starter utbygging av boligkomplekset Støperikvartalet og Bystasjonen kjøpesenter i Sandnes som skal stå ferdig i 2014.

I en av landets raskest voksende kommuner er prosjektet bare ett av flere nybygg som vil komme fremover.

Et nytt regionssenter
I fylkesdelplan for langsiktig byutvikling på Jæren mot 2040, er Sandnes kommune utpekt som vert for hovedboligutbyggingen fremover.

– Sammen med Stavanger skal Sandnes utvikles til å bli det andre regionsenteret på nord-Jæren. Dette krever en betydelig transformasjon av byen. Støperikvartalet og Byporten er det første synlige tegnet på endringene som nå gjennomføres i Sandnes sentrum, og flere vil komme, sier Sidsel Haugen, seniorrådgiver i Rådmannens stab i Sandnes kommune.

Med tilsammen 45.000 kvm utgjør det nye anlegget med Bystasjonen, Støperikvartalet og de rundt 500 parkeringsplassene et nytt og moderne samlingspunkt for lokalbefolkningen.

– Flere arbeidsplasser og boliger, økt handel og service skal sammen med et rikt tilbud av kultur og opplevelser bidra til et fortsatt attraktivt sentrum - for alle, sier Haugen.

Viktig for lokalt næringsliv
Boligkomplekset Støperikvartalet og Bystasjonen kjøpesenter skal stå ferdigstilt mot slutten av 2014. Ifølge hovedentreprenør Skanska vil Bystasjonen romme mellom 50-60 butikker fordelt på hele 20 000 kvadratmeter, og boligarealet vil romme 131 leiligheter.

– Bygget blir et signalbygg for Sandnes. Det er spennende å følge den offensive byutviklingen i kommunen, og Spenncon er fornøyde med å bidra i byggeprosessen, sier Helge Helvig, prosjektleder i Spenncon, som er leverandør av prefabrikerte betongelementer.

– Det er spesielt interessant for oss å bidra til fremtidsrettede bygg av denne størrelse. Prosjektet viser at vår rolle som en totalleverandør gjør det mulig å drive norsk industri i Norge. Kortreiste elementer betyr mye for hjørnestensbedrifter og sparer samfunnet for unødvendige miljøutslipp som følge av transport, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Spenncon.

Montasjetiden for råbygget har startet og skal være ferdig i november 2013.