Skredfast bygd evakuert

Rundt 12 personer ble mandag evakuert fra bygda Skarmunken i Troms, som er uten veiforbindelse på grunn av skredfare. Nabobygda Jøvik fikk tilbake veien mandag.

Redningsskøyta Gideon besørget skyssen for dem som trengte å komme seg ut av Skarmunken mandag, melder NRK.

– Dette var en fin avslutning på en veldig spesiell og fin påskeferie. Vi har fått være i fred og slappe av, ler Mona Lisa Henriksen, en av de skredfaste beboerne.

Statens vegvesen vil foreta en ny vurdering av skredfaren langs fylkesvei 52 tirsdag formiddag. Nabobygda Jøvik på den andre siden av Ullsfjorden har også vært uten veiforbindelse på grunn av rasfare, men mandag formiddag ble fylkesvei 293 åpnet for ferdsel igjen. Dermed har til sammen 60 påskegjester mulighet for å komme seg hjem etter å ha sittet værfast siden søndag formiddag.

Til sammen var rundt 80 personer i bygdene Jøvik og Skarmunken i Troms stengt inne, etter at den skredutsatte veien forbi Holmbuktura ble stengt søndag morgen.

Hele 23 veistrekninger i Troms og Finnmark er stengt på grunn av rasfare og uvær, skriver avisa Nordlys.

– Det er en vanskelig situasjon flere steder i dag. Flere steder er det svært vanskelige forhold. Vi anbefaler folk å følge med på meldingene vi kommer med, sier trafikkoperatør Torill Brattbakk ved Statens veitrafikksentral til avisa.

– Planlegg derfor turen godt, og vær forberedt på at det vil ta lengre tid enn vanlig. Husk å pakke med ekstra mat og varme klær i tilfelle dere blir sittende fast, sier Brattbakk. (©NTB)