Folk har mest tillit til Erna og Jens

Aller mest stoler folk på Erna Solberg (H), men tilliten til Jens Stoltenberg (Ap) er også høy, viser en måling som Ipsos MMI har laget for Dagbladet. Tilliten til de øvrige partilederne er langt lavere.

Målingen viser at 73 prosent av de spurte har stor tillit til Høyre-leder Erna Solberg. 63 prosent har stor tillit til Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg.

Begge er fornøyde med tallene.

– Dette var hyggelige tall. Jeg håper jeg får anledning til å vise at jeg er tilliten verdig, sier Solberg til Dagbladet.

– Jens Stoltenberg nyter høy tillit etter snart åtte år som statsminister. Det er unikt i europeisk sammenheng, sier Aps partisekretær Raymond Johansen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes nyter stor tillit fra 5 prosent av de spurte. 15 prosent har stor tillit til Sosialistisk Venstreparti-leder Audun Lysbakken og 16 prosent oppgir at de har stor tillit til Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen nyter stor tillit blant 24 prosent av de spurte. 33 prosent har stor tillit til Venstre-leder Trine Skei Grande og 35 prosent har stor tillit til Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide.