Widerøe holder påskestengt til og fra Brønnøysund

Den pågående streiken i Luftfartens Funksjonærforening fører til at Widerøe ikke kan bemanne Brønnøysund lufthavn i påsken.

Luftfartens Funksjonærforening har hatt sine ansatte ved Brønnøysund lufthavn i streik siden 12. mars, og 29. mars går også ansatte i Svolvær ut i streik. Widerøe opplyser at det ikke vil bli trafikk til eller fra Brønnøysund fra onsdag 27. mars klokken 16 til søndag 31. mars.

−På grunn av den pågående streiken har det ikke vært mulig å bemanne lufthavnen i påsken og Widerøe vil derfor holde påskestengt, heter det på deres hjemmeside.

I denne perioden vil alle direkteruter til og fra lufthavnen omdirigeres til Sandnessjøen. Flyet WF715, Bodø-Sandnessjøen-Brønnøysund går søndag som normalt. Widerøe har hittil holdt driften på Brønnøysund lufthavn i gang ved å bruke egne ansatte til å gjøre jobben som bakkemannskapet i Air Service vanligvis gjør.

Leder Asbjørn Wikestad i Luftfartens Funksjonærforening har tidligere uttalt til NRK at streiken vil utvides til å omfatte Båtsfjord, Narvik, Vardø, Vadsø, Mehamn og Honningsvåg, dersom ikke partene blir enige før onsdag 3. april.