Storslått åpning av Aquarama

Rundt 500 mennesker møtte opp da Norges største OPS-prosjekt utenfor veisektoren, Aquarama i Kristiansand ble offisielt åpnet fredag.

- Dette er realiseringen av en drøm, sier direktør for forretningsutvikling i Kruse Smith, Svein Kaldestad, som også er representant for byggherreselskapet AF BRG/Kruse Smith.

Han har vært sterkt delaktig i at Aquarama har blitt en realitet, seks år etter at konseptet ble etablert.

- Vi har hatt en organisasjonsform hvor de tre partene Kristiansand kommune, byggherren Aquarama Kristiansand AS og entreprenøren har vært delaktige med sine ulike synspunkter, slik at sluttresultatet har blitt så bra som det er i dag, sier Kaldestad.

- Vi har fått til en god dialog og skapt et godt team sammen med det offentlige, og det er ingen selvfølge, sier Kaldestad.

Fikk ordførerskryt for energiarbeid
Aquarama på Bystranda er Kristiansand og resten av Sørlandets nye

aktivitetssenter med badeland, idrettsbasseng, stupeanlegg, spa, treningssenter, idrettshall, ulike folkehelsetilbud, kontorlokaler og hotell. Det er det største OPSprosjektet utenfor veisektoren i Norge noen gang.

Anlegget hadde byggestart i november 2010, og fredag 22. mars 2013 var det offisiell åpning ved ordfører i Kristiansand, Arvid Grundetjøn.

- Dette er jo et bygg som er smart løst på flere måter. Ikke minst er det svært effektivt med tanke på energibruk, sa ordføreren før han og tidligere ordfører Per Sigurd Sørensen skar over den røde snoren og slapp sørlendingene inn for sitt første møte med det nye folkehelsesenteret.

Store øyne
De fremmøtte fikk flere smakebiter av hva Aquarama har å tilby. De fikk fritt gå rundt og titte på de ulike tilbudene, ble servert smaksprøver av de ulike spisestedene, før Sørensen innviet 10-meteren med et overraskende flott stup.

Øynene ble større etter hvert som de oppdaget nye sider ved senteret. Det er entreprenørselskapene Kruse Smith og BRG som eier og har bygget anlegget sammen, og som skal drifte det fremover.

Byggeindustrien kommer tilbake med en prosjektomtale av Aquarama i neste nummer.