Stordalen & Co handler kjøpesenter for 1,75 milliarder

Sektor Holding ved Sektor Portefølje Syd AS har kjøpt de fire kjøpesentrene Buskerud Storsenter, Krokstad Senter, Magasinet Drammen og Down Town i Porsgrunn av Storebrand Livsforsikring. Den samlede prisen på de fire sentrene er på 1,75 milliarder kroner.

Sektor Holding AS som kjøpte Sektor Eiendomsutvikling for cirka syv milliarder i november 2012 har i ettertid kjøpt kjøpesentre for nærmere fire milliarder kroner; totalt har nå Sektor Holding AS investert cirka 11 milliarder i kjøpesentre på fem måneder.

– Vi har store ambisjoner for Sektor. Med Sektors forvaltnings- og utviklingskompetanse vil sentrene som nå er kjøpt utvikles til det beste for både kundene, leietakerne, og investorene, sier Petter A. Stordalen, styreleder i Sektor Holding AS i en pressemelding.

I tillegg til kjøpet av de fire sentrene har Sektor Eiendomsutvikling sikret seg et viktig forvaltningsoppdrag for Storebrand med City Syd, Tiller Torget og Ivar Lykkes vei 5. Sektor vil øke sin senteromsetning med hele 5 milliarder fra 2012 til 2013 som følge av nylig gjennomførte transaksjoner, og er dermed Norges nest største kjøpesenteraktør. Sektor Eiendomsutvikling overtar i nær fremtid ansvaret for prosjektene som er under arbeid.

– Kjøpesenterbransjen er inne i en spennende utvikling og vi ser lyst på fremtiden med en stor og attraktiv senterportefølje og et erfarent lag med ansatte med inngående kunnskap om markedet. Vi vil med dette kjøpet og en ny forvaltningsavtale runde 20 milliarder i årlig senteromsetning, få attraktive utviklingsprosjekter og flere spennende muligheter for våre leietakere. Vi får nå en solid posisjon med hele 32 av Norges største kjøpesentre, sier Eirik Thrygg som er administrerende direktør i Sektor Eiendomsutvikling AS.

– Da vi gikk inn på eiersiden i Sektor i november sa jeg at det på mange måter var som å komme hjem. Med disse oppkjøpene er det nesten blitt bokstavelig. Jeg startet min karriere som senterleder på City Syd i Trondheim og jeg glemmer aldri måten jeg ble tatt i mot på da jeg kom til byen i 1987. Når vi i tillegg nå kjøper Down Town i Porsgrunn er jo hjemkomsten komplett, ifølge Stordalen.