Strindheimtunnelen på Newton

Søndag 24. mars kl. 1830 sender NRK og NRK Super et lengre innslag fra tunnelen.

- Det var veldig stas å være med på innspillingen, og en annerledes dag på jobben. Utfordringa var å snakke til barn, og ikke kollegaer, sier Asta Krattebøl som er en ung og nysgjerrig ingeniørgeolog i Statens vegvesen, prosjekt E6 Trondheim Stjørdal.

Hun ble med Newtons populære programleder Selda Ekiz inn i Strindheimtunnelen for å fortelle hvordan en tunnel bygges. Det populærvitenskapelige programmet er beregnet på barn, men har også mange voksne seere.

Asta Krattebøl er trafikkoordinator på prosjekt E6 Trondheim Stjørdal, og jobber med å få til god og trygg trafikkavvikling både for bilister og myke trafikanter.

– I år er det stor aktivitet på strekningen Gildheim – Grillstad og Tunga – Rotvoll. Dette er et trafikkintensivt området med 40 000 biler i døgnet, og det er viktig med god informasjon i forkant av trafikkomlegginger for å få god trafikkflyt. Vi samarbeider også tett med skolene for å sikre trygg skoleveg og spre informasjon til foreldre i anleggsperioden, sier Asta Krattebøl.