Asak investerer 25 millioner

Asak Miljøstein har investert 25 millioner kroner i nytt produksjonsanlegg for heller på Fetsund-fabrikken.

Fakta

Asak Miljøstein er en landsdekkende leverandør av utemiljøprodukter i betong og er best kjent for produkter som blant annet «Herregårdsstein» – belegningssteinen som har inntatt mange norske gårdsplasser – og Mini Exclusive støttemur.

Asak AS på Fetsund er en av i alt fem fabrikker, som ligger mellom mellom Kristiansand i sør og Bodø i nord. Fabrikken eies av JGO Betong AS.

– Det nye produksjonsanlegget vil gi muligheter for å produsere nye, eksklusive produkter på en effektiv måte. Her kan hellene etterbehandles for å oppnå optimal finish, som blant annet sliping av overflaten, stålkulebehandling og impregnering, sier adm direktør Jørn André Hammer i Asak Miljøstein.

Det nye anlegget gir mulighet til å tilby produkter med en helt unik overflatetekstur, i tråd med suksesshellene Lava, Polar, Sand og Natur fra tidligere hellekolleksjoner.

De tradisjonelle hellene Nenset og Svelvik Hvit har vært produsert på Fetsund siden 1969, og produksjonen av disse vil fortsette på det nye anlegget.

Lanseres på Bygg Reis Deg
Arbeidet med å utvikle det nye sortimentet er i gang, og anlegget skal etter planen starte prøveproduksjon i april. Det nye sortimentet vil lanseres på Bygg Reis Deg til høsten.

Fabrikksjef Espen Asak kan fortelle om stor entusiasme etter at nyheten om investeringen ble kjent.

– Det nye anlegget vil ta i bruk teknologi som sikrer fremtidig produktutvikling, og ved normal drift med ett skift pr. dag, vil det nye anlegget til enhver tid sysselsette 2-3 personer ekstra.

Utvider hellekolleksjonen
Jørn-André Hammer forteller at investeringen vil styrke Asak Miljøstein sin posisjon både hos forbruker, i proffmarkedet og på prosjektmarkedet.

– Heller er i skuddet som aldri før, noe vi har erfart etter lanseringen av «kolleksjon 2010». En undersøkelse i vår viste at Lava er folkets favoritt, sier Hammer.

Han peker på at hovedårsaken er at serien består av flere ulike formater, med en fleksibilitet som gjør det mulig å lage nye, spennende mønstre. Dessuten er den impregnert – noe som forenkler rengjøring.

– Når den nye produksjonen starter på Fetsund, vil vår hellekolleksjon utvides betydelig, avslutter Jørn-André Hammer.