Økonomisk miljøgevinst for Aust-Agder

Fem videregående skoler i Aust-Agder har redusert sitt energiforbruk og forbedret inneklimaet gjennom en rekke energieffektiviseringstiltak de siste tre årene. 

Med fylkeskommunen i spissen har de fem skolene oppnådd en årlig energibesparelse på rundt 850 000 kroner.

I samarbeid med energispesialisten Schneider Electric og med finansiell støtte fra Enova har Aust-Agder gjennomført en omlegging av energisystemer i tillegg til behovsstyrt bruk av lys. Ved å skifte ut gamle ventilasjonsanlegg med ett som gjenvinner varme har skolene oppnådd kontroll over varmen, noe som har gitt et bedre innemiljø.

Miljøinvesteringen har dermed vist seg å gi både bedre inneklima og helse, men også en betydelig økonomisk gevinst for fylkeskommunen som regner med at investeringen er nedbetalt innen fem år.

– Aust-Agder fylkeskommune står frem som et skoleeksempel for resten av kommune-Norge når det kommer til energieffektivisering. I resten av landet er det bare en av ti norske kommuner som miljøsertifiserer sine bygg. Vi håper derfor flere kommuner vil følge etter Aust-Agder for å investere i varige, lønnsomme tiltak som vil kunne gi landets kommunekasser et sårt tiltrengt løft sier Roy Michalsen fra Schneider Electric, som har levert teknologien til dette prosjektet.