Reiulf Ramstad med to Architizer-priser

Reiulf Ramstad Arkitekter stakk av med førsteprisen både i kategorien offentlige bygg og landskap/parker samt to juryutmerkelser for prosjektet Trollstigplatået i Architizer A+ Award.

Flere norske arkitektfirma var nominert i ulike kategorier, men Reiulf Ramstad Arkitekter var det eneste som kom helt til topps. Arkitektkontoret vant i to kategorier: offentlige bygg og landskap/parker, og fikk i hver kategori utmerkelser fra både folkets avstemning og juryens, som består av verdens fremste arkitekter. Det var prosjektet Trollstigplatået som på denne måten igjen har gjort seg internasjonalt bemerket og verdsatt.

- Det er veldig inspirerende å motta internasjonale priser og heder på denne måten. Selvsagt er det morsomt at andre, både arkitekter og arkitekturinteresserte, verdsetter arbeidet vi gjør. Vel så viktig er likevel signalet om at arkitektur har en større betydning internasjonalt enn her hjemme, sier arkitekt Reiulf Ramstad i en kommentar til prisen.

- Mitt håp er at Norge, med sine ressurser, skal klare å bygge for fremtidige generasjoner på omgivelsenes premisser. Folkejuryen har talt, og folket vil ha bygg som utmerker seg, er i pakt med naturen og omgivelsene, og er bygget for nåtiden og fremtiden, legger han til.

Verdens arkitektkontorer sendte inn sine arbeider til den første av den årlige internasjonale arkitekturprisen Architizer A+ Awards. En egen jury har gjennomgått de innsendte arbeidene, valgt ut de beste innen hver kategori og kåret vinnerne. I tillegg har arkitekturinteresserte i tre uker kunne stemme på sine favoritter via nettsiden til arkitekturdatabasen Architizer, som står bak konkurransen. Vinnerne har dermed også blitt kåret av en ”folkejury” på 150.000 besøkende som stemte på sine favoritter. Prisutdeling tar sted på Architizer A+ Awards galla i New York den 16. mai.