Nytt jernbaneprosjekt til Implenia

Implenia Norge har signert et nytt jernbaneprosjekt på Lillestrøm. Prosjektet omfatter underbygning og jernbaneteknikk samt nye hensettingsområder ved Lillestrøm stasjon.

Kontrakten ble signert med Jernbaneverket for prosjektet i Skedsmo kommune mandag.

Jernbaneverket oppgir sterk befolkningsvekst og økt transportbehov på Østlandet som bakgrunn for prosjektet, ettersom dette stiller høyere krav til kapasiteten for jernbanen.

Flere nye togsett i bestilling medfører et økt behov for hensettingsområder samt nye eller opprustede driftsbaser.

Prosjektet omfatter bygging av ny driftsbanegård med operatørbase for hensetting og driftsbase for Jernbaneverket, som vil være en del av Lillestrøm stasjon. I tillegg til for liten hensettingskapasitet mangler området fasiliteter for vasking, tømming av toaletter, uttak for vann, strøm og andre periodiske vedlikeholdsoppgaver.

Eksisterende sporarrangement, serviceramper samt KL-anlegg skal rives og erstattes med nye anlegg. I tillegg skal det etableres nytt bygg for drift- og renholdspersonell, lager og tekniske hus.

Byggene etableres gjennom en egen entreprise og er ikke med i dette oppdraget, derimot inngår riving av bygg. Kapasiteten for hensetting på området vil etter gjennomført prosjekt ha økt fra syv togsett til 13.
Kontraktssummen er på 105,1 millioner kroner. Arbeidet begynner i april 2013, og prosjektet avsluttes høsten 2014.