Tronrud investerer i kjøpesenter på Lillehammer

Tronrud Eiendom har gått tungt inn på investorsiden med 25 prosent i Storgaten kjøpesenter på Lillehammer. Etter seks års arbeid med det mye omtalte kjøpesenterprosjektet midt i Lillehammer sentrum, blir det trolig byggestart i august.

De andre investorene i prosjektet er Lillehammer-advokat Kristoffer Ringerud og de lokale investorene Odd Haugen og Dagfinn Holsether. Alle aktørene har en andel på 25 prosent hver i prosjektet.

35-40 butikker
Ifølge Lillehammer Byavis har investorene nylig kjøpt ut de resterende bygårdene som skal inngå i kjøpesenteret. Mellom 35 og 40 butikker får plass i det 15.300 kvadratmeter store kjøpesenteret.

‑ Vi har holdt tak i dette i alle årene som har gått, men var avhengige av hjelp for å kunne gå videre. Tronrud Eiendom signaliserte at de ønsket å gå tungt inn, og nå tør vi omsider å signalisere byggestart, uttaler Odd Haugen.

Det er klart at det er den Thon-eide kjøpesenterkjeden Amfi som skal drive kjøpesenteret. Jakten på leietakere er nå i full gang. Utbyggerne signaliserer at interessen er stor og at senteret kan være ferdigstilt andre kvartal 2015.

- Riktig prosjekt
‑ Vi har stor tro på at dette er et godt og riktig prosjekt å gå inn i, og ikke minst er det viktig for Lillehammer, uttaler Haakon Tronrud til Lillehammer Byavis.

Hvis 70 prosent av leietakeren er på plass før sommerferien, igangsettes byggingen i august.

De eksisterende leietakerne i bygningsmassen får tilbud om å bli med videre for å skape et mangfold og behold gågatepreget i det nye senteret. Den gamle Avlangrudlåven bevares og blir et element inne i senteret.

Prosjektkostnaden vil ligge på i overkant av 350 millioner kroner.

‑ Senteret skal kombinere gågata med ønsket kundene har om å komme innomhus og få en opplevelse. Vi vil også jobbe for å få lokale aktører inn i byggeprosessen, og vi skal sørge for å bygge det tøffeste kjøpesenteret i Norge, sier utbyggerne til Lillehammer Byavis.