Munch-museet - en politisk komedie

Bygging av nytt Munch-museum i Oslo er blitt en politisk komedie, eller skal vi si at det er blitt en tragisk sak. Nå lover kulturministeren at staten skal bidra med penger, men for Carl I. Hagen (Frp) er ikke dette nok. Han tror ikke statens pengebidrag til nytt Munch-museum vil føre til en løsning med mindre de tar hele regningen, skriver Aftenposten.

Dersom kulturministeren skal bestemme hvor museet skal ligge, må hun i følge Hagen ta hele regningen.

Oslo bystyre har satt seg selv sjakk matt – og med den sammensetningen man har i bystyret i dag synes ingen løsning å være i sikte. Tidligere var det sagt fra Oslo-politikere at en løsning var betinget av at også storsamfunnet deltok i finansieringen. Når staten nå åpner pengesekken, oppkonstrueres nye problemstillinger.

Vi forstår dem som snakker om politikerforakt. Det som har skjedd i denne saken er et skoleeksempel på hvordan politikere kan rote det til både for seg selv og andre.

Her er det stadig nye omkamper, men i realiteten skjer ingen ting. Det virker som om det verken er evne eller vilje blant Oslo-politikerne til å finne en løsning. Dessverre har vi mange andre tilsvarende saker rundt om i landet. Det er gordiske knuter som låser saker i årevis. Ofte skyldes det politisk vrangvilje fra politikere som føler seg opphøyet.

Spørsmålet er om vi har bruk for slike politikere. Får virkelig velgerne de politikerne man fortjener?