Norsk Gjenvinning med dansk oppkjøp

Norsk Gjenvinning-konsernet har kjøpt 100 % av danske IBKA fra Veolia Environmental Services og styrker dermed sin industriservicedivisjon og satsning utenfor Norge.

Samtidig vil man nå kunne tilby nye tjenester til det norske markedet.

IBKA er Danmarks ledende aktør innen industriservice med 55 ansatte og en årlig omsetning på ca. 60 millioner DKK. Selskapet er etablert i Vordingborg rett utenfor København og har i tillegg avdelinger på Jylland og i Gøteborg.

- IBKA er et veldrevet og anerkjent selskap som vil styrke vår kompetanse og markedsposisjon, sier Jon Ola Stokke divisjonsdirektør for Divisjon Industri & Offshore. - Gjennom oppkjøpet vil vi kunne starte utviklingen av det Skandinaviske markedet ved å dra nytte av hverandres tjenestespekter, utstyrspark og personell.

- Vi vil nå tilrettelegge for samhandling mellom avdelingene i Akershus/Østfold, Gøteborg og Danmark, slik at vi får et slagkraftig team som kan betjene storindustri langs hele kysten fra Oslo via Gøteborg og til København, forklarer Stokke. – Vår virksomhet foregår til stor del ute hos våre kunder og vi jobber kontinuerlig med å utvikle mobile og fleksible løsninger. Her har IBKA lange tradisjoner og har høstet stor anerkjennelse for sine innovative industritjenester.

IBKAs kunder kan deles inn i følgende tre hovedgrupper; olje- og gasselskaper, petrokjemi og kraftverk/forbrenningsanlegg.

Nye tjenester til det norske markedet
- I tillegg vil IBKA komplettere vårt tjenestespekter i Norge med nye tjenester, fortsetter Stokke. - IBKA er for eksempel ledende når det gjelder sprengrens. Det er en metode som egner seg for kraftverk og forbrenningsanlegg hvor det er kostbart å kjøle ned kjelen for rengjøring. Med IBKAs metode sprenger man vekk belegninger samtidig som kjelen er i drift. Dette vet vi er en tjeneste som er etterspurt i Norge.

Navnet IBKA er godt innarbeidet i Danmark. Selskapet vil beholde sitt navn og vil fortsatt driftes som et eget selskap.